Ne puteti gasi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
Cand expira RCA-ul tau?

Spune-ne si te anuntam din timp!

Vrei sa te sunam noi?

Lasa-ne numarul si te sunam imediat!

  
Accident fara RCA!

Esti victima unui accident, iar vinovatul nu are RCA valabil?

Pensia privata obligatorie – tot ce trebuie sa stii

Nu de mult timp, statul roman a introdus o lege prin care obliga persoanele salariate sa cotizeze / sa plateasca lunar o rata, pentru pensia privata obligatorie. Aceasta pensie obligatorie este de fapt tot un tip de asigurare, prin care persoanele salariate vor avea la batranete inca o pensie in afara de pensia de drept, primita de la stat.

In acest sens, exista 3 piloni de pensie: Pilonul I – pensia de la stat; Pilonul II – pensia privata obligatorie si Pilonul III – pensia privata facultativa. In primul pilon de pensie se incadreaza absolut orice persoana angajata cu contract de munca, platitoare de cotizatii la stat in timpul perioadelor de angajare. In al doilea pilon persoanele angajate cu contract de munca sunt, de cativa ani obligate sa se incadreze si sa cotizeze conform normelor stabilite. In al treilea pilon de pensie nu exista obligativitate, dupa cum numele sugereaza: este la alegerea fiecarei persoane daca doreste sa cotizeze pentru acest pilon.

Absolut toate companiile de asigurari din Romania sunt obligate sa incheie aceasta pensie privata, insa pretul/cotizatia lunara depinde de la o companie la alta, deoarece fiecare asigurat in parte are propriul sau buget. Criteriile principale de selectare sunt: varsta asiguratului, perioada contractuala, suma pe care este dispus asiguratul s-o achite lunar pentru pensia privata obligatorie, venitul acestuia, numarul persoanelor care locuiesc in aceiasi casa cu el si venitul acestora.

pilon de pensie privata obligatoriePersoanele obligate sa adere la acest serviciu sunt cele care nu au implinit varsta de 35 de ani si contribuie la sistemul asigurarilor sociale de stat. Persoanele care trec de varsta de 35 de ani pot si ele beneficia de aceasta pensie, insa nu obligatoriu.

Scopul acestei pensii private obligatorii este, de fapt, de a aduna un fond de investitii, pentru a mai avea un fond de economii, in afara de pensia de drept a asiguratului.
Pensia privata obligatorie este valabila doar pe teritoriul Romaniei si doar pentru persoanele care au cetatenie romana.

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste taguri HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>