Ne puteti gasi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
Cand expira RCA-ul tau?

Spune-ne si te anuntam din timp!

Vrei sa te sunam noi?

Lasa-ne numarul si te sunam imediat!

  
Accident fara RCA!

Esti victima unui accident, iar vinovatul nu are RCA valabil?

Clasa bonus – malus de pe politele RCA

Fiecare dintre persoanele care detin un autoturism (pe care il conduc) sunt obligate sa incheie cu companiile de asigurari o polita de raspundere civila auto. Aceasta se mai denumeste si simplu, prescurtat, RCA.

Inainte de achizitionarea unei polite de raspundere civila auto, fiecare dintre noi trebuie sa citeasca cu atentie contractul pe care il incheie. Spre sfarsitul contractului o sa descoperim o clauza extrem de importanta pentru soferi, respectiv clauza bonus malus.

Ce avantaje aduce clauza bonus malus soferilor?

Clauza sau clasa bonus-malus consta in faptul ca soferii care nu au intampinat accidente in timpul in care polita de asigurare auto RCA era valabila au parte de un avantaj important din partea companiei de asigurari auto cu care s-a incheiat contractul de asigurare auto RCA. Si mai exact, acesti soferi primesc o reducere importanta la reinnoirea politei de raspundere civila auto.

Aceasta clasa bonus – malus este, totusi, “cu dus-intors” pentru soferi  -  in cazul in care soferul a fost implicat intr-un accident rutier care presupune platirea despagubirilor de catre compania de asigurari a soferului vinovat, acestuia i se mareste dupa anumite criterii bine stabilite valoarea politei de asigurare auto RCA, la reinnoirea acesteia.

Soferii care au avut accidente rutiere si care au adus pagube considerabile companiei de asigurari cu care acestia au incheiat polita RCA, vor fi penalizati de catre companiile in cauza, in cazul reinnoirii asigurarii auto de raspundere civila. De cealalta parte insa, daca stiti ca sunteti responsabili in trafic si nu ati intampinat pana acum evenimente nefericite la volan, clasa bonus – malus este extrem de avantajoasa pentru dumneavoastra.
accident asigurare rca
In concluzie, clasa bonus malus este o caracteristica a asigurarii RCA ce presupune rasplatirea soferilor responsabili si mustrarea celor care, din diverse motive, au fost implicati intr-un accident rutier.

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste taguri HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>