Ne puteti gasi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
Cand expira RCA-ul tau?

Spune-ne si te anuntam din timp!

Vrei sa te sunam noi?

Lasa-ne numarul si te sunam imediat!

  
Accident fara RCA!

Esti victima unui accident, iar vinovatul nu are RCA valabil?

Cand se aplica constatul amiabil

Constatul amiabil se aplica numai in cazul in care amandoi participantii la trafic implicati in accidentul in cauza, sunt de acord. Daca unul dintre acestia nu este de acord, atunci pozitia autoturismului nu trebuie schimbata si trebuie sunat imediat la numarul de urgente 112 pentru a chema politia rutiera sa vina sa constate accidentul.
De asemenea, in cazul in care accidentul s-a soldat cu vatamari corporale, doar politia poate sa constate accidentul si masina nu trebuie miscata sub nici o forma de la locul accidentului.
Constatul amiabil se face doar in cazul in care accidentul nu s-a soldat cu raniti si avariile nu sunt deosebit de grave. In cazul in care in accident au fost implicate mai mult de doua vehicole, constatul amiabil nu poate fi constatat. De asemenea, acest constat nu se poate face nici in cazul in care una din masinile implicate in accident nu detin polita de asigurare obligatorie RCA.
Constatul amiabil intre doua autovehicule se mai poate incheia si in cazul in care din accident nu a rezultat nici o paguba provocata statului, precum stalpii de electricitate, poduri, cladiri sau garduri ale oamenilor.
Companiile de asigurari in cauza nu au dreptul sa faca acest constat amiabil, in cazul in care acesta s-a petrecut in afara teritoriului Romaniei.

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste taguri HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>