Ne puteti gasi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
  • Youtube
Cand expira RCA-ul tau?

Spune-ne si te anuntam din timp!

Vrei sa te sunam noi?

Lasa-ne numarul si te sunam imediat!

  
Accident fara RCA!

Esti victima unui accident, iar vinovatul nu are RCA valabil?

Asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata

Aceasta asigurarea are si o prescurtare, aceasta fiind CMR.
Tipul de asigurare este foarte avantajoasa pentru persoanele care transporta marfuri atat in tara, cat si in strainatate. Toate companiile de asigurari din Romania incheie aceasta polita de asigurare de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata si perioada contractuala minima pentru care se incheie aceasta polita de asigurare este de 3 luni de zile, maximul fiind nelimitat pana la varsta de 60 de ani.
Polita de asigurare CMR asigura transportatorului riscul de avariere a autoturismului sau sau al tertilor, precum si riscul cauzat de furtul marfii. In functie de politica interna a fiecarei companii de asigurari in parte, clauzele, conditiile si pretul asigurarii de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata sunt diferite.
Aceasta asigurare este foarte avantajoasa pentru persoanele juridice care detin autovehicule de marfa, dar nu atat de avantajoasa pentru persoanele care le transporta, acestia fiind obligati sa plateasca din salariul lor aceasta asigurare si in caz de daune majore pot ajunge sa plateasca companiei transportatoare chiar si toata suma adunata pe parcursul unei mari perioade de timp. Daca transportatorul sau carausul, nu produce nici o dauna autovehiculului in cauza si marfa este livrata la timp si intacta, atunci suma adunata de angajatul asigurat ii va fi inmanata toata la incheierea perioadei contractuale cu compania de asigurari in cauza, impreuna cu dobanda aferenta acesteia.

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste taguri HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>